Turijn 2007 - Na afloop van de markt
Als je oordeelt, stop je met kijken:
Deze markt is er elke dag en in 1 uur is het hele plein weer schoon... naar foto 5

Happy Worker

 1. The happy worker: Leiding geven met stimulerende kritiek. Eerlijke en oprechte aandacht voor iedereen rondom jezelf.
 2. Geniet je net zoveel van je werk als van je vakantie? Kijk waar je voor jezelf en voor anderen op je werk meer plezier kan bereiken. Hoe vaak lach je op je werk?
 3. The happy aimer: Weet wat je doel is en je komt er sneller. Met respect voor je omgeving en de weg er naar toe. Niet ten koste van anderen. Feest vieren als je het gehaald hebt. Trots zijn op je resultaat.
 4. Happy Looker: Als je goed luistert naar wat je ziet, dan leer je 100 dingen per dag. Kijk naar mogelijkheden en goede kanten.
 5. Alle poorten naar verandering zijn aan de binnenkant gesloten. Mensen zijn niet tegen verandering, wel tegen veranderd worden. Wie zou je kunnen helpen zichzelf te veranderen?
 6. Als je oordeelt, stop je met kijken. Luister en kijk goed voordat je oordeelt. Anders ga je alleen de bevestiging van het oordeel zoeken.
 7. Happy Blooper: Als je je missers durft toe te geven, ben je in het bezit van een capaciteit die slechts 15% van de managers bezit. Dit levert veel meer respect op van je medewerkers.
 8. Wie bang is om fouten te maken, schaamt zich om te leren. Als je bang bent voor fouten, durf je geen beslissingen en verantwoordelijkheid meer te nemen. Motiveer mensen tot het nemen van nieuwe initiatieven.
 9. Happy lover: Stop het gevecht met de concurrent en ga knuffelen met je klant. Geef oprechte aandacht. Maak een lijstje met verbale en schriftelijke knuffelmogelijkheden. En ... laat het niet bij dat lijstje.
 10. Stuur een bloemetje. Stuur een kaartje als een relatie jarig is, een feest geeft of net klant is geworden. Alleen als je het oprecht meent. Als je alleen aandacht geeft met de intentie om iets terug te krijgen, kom je niet ver.
 11. Beloon snelle betalers. Stuur een bedankje. Geef aandacht aan iemand als hij iets goeds heeft gedaan.
 12. Ik heb je nodig! Geef mensen een compliment als ze dat verdienen. Zeg dat je je relaties nodig hebt, omdat je niets zonder ze kunt beginnen. Wij zuinige Nederlanders kunnen dat haast niet.
X

A4Consult gaat als interim manager ICT & Logistiek, Supply Chain Consultant en project manager ERP te werk volgens de filosofie van de Happy Worker:

Hoe je met oprechte aandacht en open communicatie een plezierig bedrijfsklimaat schept.

Geschreven door Yolanda Eijgenstein.

X

Copyright notice

Deze afbeelding is eigendom van Jeroen Bleekman. Het downloaden of kopiëren of op welke andere wijze ook dupliceren van deze foto is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar.

A4Consult Interim Management & Consultancy